Η γαλαζια πολη

ΚΑΒΑΛΑ

Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ

Η πόλη της Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας, που βρίσκεται στη βόρεια ανατολική ακτή της Ελλάδας, είναι ένας μαγευτικός προορισμός που συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο τον πολιτισμό, την ιστορία και την φυσική ομορφιά. Η πόλη αυτή, με την πλούσια κληρονομιά της, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας στην παλιά πόλη της Καβάλας, θα εντυπωσιαστείτε από τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια, τους στενούς πεζόδρομους και την ανατολίτικη αύρα που αναδύεται από τα σοκάκια. Το Κάστρο της Καβάλας, που ανακαλύπτεται στην κορυφή ενός λόφου, προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα και την πόλη και αποτελεί μνημείο ιστορικής σημασίας.

Η πόλη είναι γνωστή για τη ζωντανή της ατμόσφαιρα και την πολυπολιτισμική πλούσια κληρονομιά. Το λιμάνι της Καβάλας είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς κρουαζιέρας στην περιοχή, και εκεί μπορείτε να περιπλανηθείτε στην αγορά, να απολαύσετε ένα καφέ ή ένα γεύμα με θέα τη θάλασσα.

εξωτικος παραδεισος

Γαλάζιες Παραλίες

Η Καβάλα, μια ακτογραμμή παράδεισος στην Ελλάδα, διαθέτει μια συναρπαστική ποικιλία παραλιών που ικανοποιούν κάθε γούστο του ταξιδιώτη. Οι αψεγάδιαστες ακτές είναι φημισμένες για τα γαλάζια νερά τους, την αμμώδη παραλία και τα εντυπωσιακά παράκτια τοπία τους. Είτε αναζητάτε οργανωμένες παραλίες με μοντέρνες ανέσεις, είτε απομονωμένες, η ακτογραμμή της Καβάλας τα έχει όλα.
ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ UNESCO

Φίλιπποι

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας. Ο χώρος αυτός έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν και εξιστορεί μια εκπληκτική ιστορία που διασχίζει αιώνες.

Ο χώρος αποτελεί μια ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά που διαρκεί πολλούς αιώνες. Η πόλη ξεκίνησε την ιστορία της ως Κρηνίδες, ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. ως αποικία της Θάσου και αργότερα κατακτήθηκε από τον Φίλιππο Β’ τον Μακεδόνα, ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Φίλιππος αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της πόλης λόγω των φυσικών πόρων της, όπως το χρυσό, το ασήμι και η ξυλεία. Πολλά από τα σημερινά αρχαιολογικά αξιοθέατα χρονολογούνται από αυτήν την εποχή, όπως το αρχαίο θέατρο.

Παρά τις πολλές καταστροφές και τις επιδρομές που υπέστη, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων συνεχίζει να αποτελεί μια πηγή πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού που μπορείς να εξερευνήσεις και να εντυπωσιαστείς από την ανεκτίμητη κληρονομιά που κρύβει.

Διεύθυνση

Τηλέφωνα

Email

Stay Connected

Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Royal Paradise Beach Resort & Spa

Διεύθυνση: Ποτός, 64002, Θάσος
Τηλέφωνο: +30 25930 55000
Email: booking@royalparadise.gr

Close